Kruidenrijk doorzaaien in westelijk veenweidegebied

Voor boeren in het veenweidegebied slaan Wij.land en Neutkens de handen ineen! Een mengsel speciaal door Neutkens samengesteld op basis van de jarenlange ervaring van Wij.land. Het mengsel bestaat uit Cichorei bladtype; Smalle weegbree; Duizendblad; Rode klaver diplo; Rode mattenklee; Witte cultuurklaver; rolklaver, wilde peen, kleine pimpernel en karwij.

In de Handleiding kruidenrijk grasland op veen van Wij.land vindt u alle informatie rondom kruidenrijk op veen. Wij.land heeft tot nu toe de beste ervaring met de Geohobel, een relatief nieuwe machine, voor het doorzaaien van kruidenrijk op veen.

Wij.land biedt speciale, persoonlijke begeleiding aan boeren die dit mengsel bestellen. Bovendien vergoedt Wij.land een deel van de kosten van de loonwerkers die met de Geohobel werken. Mocht je hiervoor in aanmerking willen komen, neem dan contact op met Wij.land. Let op: bij deelname zijn een aantal vereisten:

  • Uw bedrijf ligt in of rond het westelijk veenweidegebied (provincies Utrecht, Noord- en Zuid-Holland)
  • U heeft een uitgebreid bodemmonster Of bent bereid om deze te nemen.
  • U heeft tijd beschikbaar om deel te nemen aan de studiegroep van Wij.land.

Meer weten over Wij.land of de geohobel zien werken? Kom naar onze Wij.land Boerendag!

Wil je meer weten of heb je vragen? Neem dan contact op met Wij.land:

Maiko Kemp

m.kemp@Wij.land
+31 6 34184251

Frederik Hengeveld

f.hengeveld@Wij.land
+31 6 28360403

Deel dit

Meer nieuws

IMG_0371
31.08.2023

Opnieuw 200 hectare kruidenrijke weilanden voor Gelderland: beter voor bodem, biodiversiteit en klimaat

De provincie Gelderland doet voor derde keer mee met 1001ha. Vanaf vandaag krijgen Gelderse melkveehouders weer korting op kruidenrijke grasmengsels.
foto Mark Kuiper (1)
28.08.2023

Interview Mark Kuiper over weidevogelbeheer

Afgelopen voorjaar is Mark Kuiper van het Agrarisch Collectief Noord-Holland Zuid geïnterviewd door stagiair Ruben Zandstra over de invloed van kruidenrijk grasland en het optimale...
WhatsApp Image 2023-08-11 at 11.00.07
24.08.2023

Opnieuw 300 hectare biodiverse kruidenrijke graslanden erbij dankzij donateurs

Ook dit seizoen kunnen dankzij de donateurs van Urgenda veehouders weer korting krijgen op kruidenrijke mengsels. Door de donaties kan er voor zeker 300 hectare...